Astăzi, la Spitalul raional Florești, a avut loc inaugurarea Centrului primar de accident vascular cerebral (AVC), al 7-lea la număr care își începe activitatea din cele 13 create în total la nivel național.

La eveniment au participat: președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, administrația și personalul medical al instituției.
👉 Centrul primar de AVC va oferi acces pacienților din raioanele Florești, Drochia și Șoldănești la servicii medicale de înaltă calitate. Acesta a fost dotat cu echipamente medicale moderne, indispensabile pentru stabilirea rapidă și cu precizie a diagnosticului de accident vascular cerebral, precum: tomograf computerizat, aparat de radiografie digitală, pat medical stroke și telestroke cart.
➡️ Totodată, echipamentele performante vor fi utilizate și în cazul altor urgențe medicale –traumatisme, hemoragii interne, maladii cardiologice, oncologice, respiratorii, și vor permite reducerea rândului de așteptare pentru așa tip de investigații. Astfel, pacienții vor avea acces la metode eficiente de diagnostic și tratament, aproape de locul de trai.
🔸 Costul total al investițiilor în Centrul primar de accident vascular cerebral din cadrul Spitalului raional Florești este de peste 15 milioane de lei.
✅ Menționăm că, Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu sprijinul partenerilor, a investit în ultimii doi ani în modernizarea infrastructurii Spitalului raional Florești și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță suma de circa 39 milioane de lei.
❗Continuăm să fim cât mai aproape de oameni, oferindu-le, cu pași siguri, un sistem de sănătate modern și eficient.