Celebrarea Zilei Mondiale a Sănătății la Spitalul raional Florești

Cu mult entuziazm a fost marcată Ziua de 7 aprilie 2023-Ziua Mondială a Sănătății la spitalul din Florești.
Organizația Mondială a Sănătății la 7 aprilie 2023 a împlinit 75 de ani de la fondare. În incinta spitalului au fost organizate diferite evenimente interesante:
o masă rotundă, repartizarea de literatură medicală pacienților și personalului medical, publicații în presă, volante în subdiviziuni, etc.
La 6 aprilie a avut loc o masă rotundă cu participarea șefilor de secții și asistentelor medicale superioare, administrației spitalului.
A fost discutat istoricul dezvoltării Organizației Mondiale a Sănătății, scopul său principal ,,Sănătatea pentru toți” relațiile Republicii Moldova cu biroul european al OMS. În calitate de moderator, dar și cu un raport la această temă a prezentat medicul Manole Ion.
În discuții au participat directorul spitalului Capcelea Ludmila, asistenta medicală principală Leguma Adela șefa secției Boli Contagioase Tafuni Lealea și alții. În discuții au fost menționate unele proiecte, cîștigate de spital, finanțate de OMS, ca exemplu un analizator automat de gaze și electroliți în sânge, 2 aparate de anestezie, achitate din surse financiare ale Guvernului României.
La 7 aprilie 2023 au fost repartizate bolnavilor din secțiile spitalului materiale pe teme medicale prezentate de către asociația obștească ,,Casmed”, cu care spitalul colaborează al 3-lea an. Acest material informativ a fost dezvoltat cu suportul financiar al Fundației Elvețiene HECS/EPER.
Cu suportul  asociației obstești neguvernamentale ,,Casmed’’  a fost organizat un concurs de inițiative dedicat Zilei Mondiale a Sănătății 2023 pentru instituțiile medicale partenere în cadrul proiectului ,, Echitate în Sănătate prin responsabilizarea socială’’ implimentat cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.
Sănătate pentru toți.