În cadrul Spitalului raional Florești are loc finalizarea implementării cu succes a proiectului ,, Consolidarea capacităților secției Terapie Intensivă și Anesteziologie și îmbunătățirea calității serviciilor de reabilitare prestate de către Spitalul raional Florești’’ cu suportul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și cu sprijinul financiar al Guvernului României prin intermediului Agenției de Cooperare Internțională pentru Dezvoltare (Ro Aid), în valoare de 100 000 Euro, care include achiziționarea a două aparate de anestezie cu caracteristici avansate și montarea sistemei de alarmă, înștiințare, control și monitorizare în secțiile, Chirurgie, Traumatologie, Terapie și Neurologie.
Dotarea spitalului cu aceste mașini de anestizie era una vitală, deoarece utilajul din dotare era în exploatare de mai mulți ani și necesita a fi schimbat de urgență. Amenajarea saloanelor secțiilor cu sistemul de apel personal și monitorizare va permite spitalului creșterii calității serviciilor medicale prestate sporind siguranața pacienților internați în secții și reducerea timpului de reacție la solicitările parvenite de la bolnavi.
Rezultatele implementării proiectului privind consolidarea capacităților Spitalului cu utilaj medical avansat va genera beneficii pentru pacienții spitalului, ei fiind principalii beneficiarii.
Aducem mulțumiri cordiale și recunoștință Guvernului României pentru oputunitatea și suportul oferit în implementarea proiectului dat.